Radnička fronta otišla u Jasenovac, ispod ploče HOS-ovcima ostavili svoje poruke

Radnička fronta u nedjelju ujutru postavila je svoj plakat čiji je naslov “Kad trune kapitalizam smrdi na fašizam” odmah ispod spomen-ploče poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Jasenovca

 

Radnička fronta je uputila priopćenje i fotografije javnosti vezano za akciju u Jasenovcu ‘protiv fašizacije društva’. Ispod spomen ploče poginulim pripadnicima HOS-a, na kojoj se nalazi pozdrav “Za dom spremni”, postavili su natpis “Kada trune kapitalizam, smrdi na fašizam”.

 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ustaševanje i fašizacija Hrvatske se ne događaju zato što su neki ljudi ljubitelji povijesti, u kojoj pogotovo vole koljače koji su služili “nadmoćnoj njemačkoj rasi”. Fašizacija se događa kako bi se unaprijed diskreditirale sve pozitivne tekovine bivše Jugoslavije – npr. radnička prava, javno i dostupno zdravstvo i obrazovanje, demokracija na radnom mjestu itd.

Ta diskreditacija povijesti se pak odvija zato da nikome danas više ne bi palo na pamet tražiti društvo jednakosti, solidarnosti i socijalne pravde. Takav će odmah biti prozvan Jugoslavenom i komunistom, a u konačnici će, ako zagusti, na njega pustiti i neofašističke horde, koje – iako pričaju o velikoj hrvatskoj slavi (dok puzaju pred nacističkom Njemačkom i predaju Talijanima pola Hrvatske) i istrebljenju “nižih vrsta” – zapravo služe tome da se kapital očuva na vlasti.

Dok Todorić i ostali kapitalisti žive u dvorcima i voze se helikopterima, a obična raja bježi iz zemlje ili kopa po kontejnerima, one će, koji bi se možda mogli pobuniti protiv takvog lopovskog sistema, kontrolirati neofašistički plaćenici.

Pravi smisao fašizacije je da i dalje ostanete kapitalističko roblje, a utjehu nalazite u vikanju “Hrvatska, Hrvatska!”, dok vam fašistička čizma razbija zube.

U Jasenovcu, 18. prosinca 2016. godine

Radnička fronta”

Kommentar schreiben

Kommentare: 0